ŠPAGETY CARBONARA

ŠPAGETY CARBONARA

Pripravte si spolu s nami špagety Carbonara. My sme si ho už vyskúšali a zhrnuli sme všetky potrebné ingrediencie a aj postup krok za krokom. Jedná sa o ďalší z kategórie jednoduché recepty. Aj tento recept zvládnete aj vy, stačí sa držať nášho postupu. Náš recept na špagety Carbonara obsahuje všetky ingrediencie aj presný postup.

INGREDIENCIE

Čo budete na špagety Carbonara potrebovať:

  • 1 balenie špagiet
  • 2 lyžice olivového oleja, rozdeleného alebo podľa potreby
  • 8 plátkov slaniny, nakrájanej na kocky
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 1 strúčik cesnaku, mletý
  • ¼ šálky suchého bieleho vína
  • 4 veľké vajcia, rozšľahané
  • ½ šálky strúhaného parmezánu
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
Náš tip: Žiadna kuchyňa sa nezaobíde bez kvalitnej sady hrncov.
...
Recept pokračuje ďalej...

POSTUP

Celý postup na špagety Carbonara krok za krokom.

KROK 1
Priveďte do varu veľký hrniec s jemne osolenou vodou. Varte špagety vo vriacej vode za občasného miešania, kým nie sú mäkké, ale pevné na skus, asi 12 minút. Scedíme, premiešame špagety s 1 lyžicou olivového oleja a odložíme.

KROK 2
Vložte na kocky nakrájanú slaninu do veľkej panvice na strednom ohni; varte a miešajte, kým rovnomerne nezhnedne, asi 10 minút. Nechajte slaninu vysypať na papierové utierky a na panvici si odložte 2 polievkové lyžice slaninového tuku.

Náš tip: Kuchynský robot pomôže s krájaním, miešaním a je neoceniteľným pre prípravu cesta, ale aj pečenie koláčov a prípravu dezertov.
...
Recept pokračuje ďalej...

KROK 3
Pridajte 1 lyžicu olivového oleja do tuku zo slaniny na panvici. Pridajte nakrájanú cibuľu a varte na strednom ohni, kým cibuľa nie je priehľadná. Pridajte mletý cesnak a varte, kým nebude voňavý, asi 1 minútu. Pridajte víno a varte ešte 1 minútu.

KROK 4
Vráťte varenú slaninu na panvicu; pridáme uvarené špagety. Prehoďte, aby sa obalil a prehrial, ak sa zdá, že je suchý alebo sa zlepuje, pridajte viac olivového oleja. Pridáme rozšľahané vajcia a za stáleho premiešavania kliešťami alebo veľkou vidličkou varíme, kým vajcia sotva stuhnú. Rýchlo pridajte 1/2 šálky parmezánu a znova premiešajte. Dochutíme soľou a korením (nezabudnite, že slanina a parmezán sú veľmi slané).

KROK 5
Podávajte teplé s nasekanou petržlenovou vňaťou posypanou navrchu a extra parmezánom pri stole.

Máte hotovo, gratulujeme! Ak ste postupovali podľa našich krokov, zvládli ste pripraviť najlepší recept na špagety Carbonara. Prajeme dobrú chuť.

Redakcia JednoducheRecepty.sk

Varenie nás baví. Ak však ani vy nemáte čas celý deň tráviť v kuchyni, práve pre vás sú naše jednoduché recepty. Nielen príprava je jednoduchá, ingrediencií je vždy len niekoľko a sú ľahko dostupné v bežných supermarketoch. Celý recept zvládnete raz-dva. Každý obsahuje návod krok po kroku.