JEDNODUCHÉ KURACIE SOTÉ
Pripravte si spolu s nami jednoduché kuracie soté. Pozrite všetky potrebné ingrediencie a postup krok za krokom. Jedná sa o ďalší jednoduchý recept, ktorý zvládnete aj vy, stačí sa držať nášho postupu. Náš recept na jednoduché kuracie soté obsahuje všetko potrebné.
INGREDIENCIE
Čo budete na jednoduché kuracie soté potrebovať:
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica masla
- 1 malá cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- 50 g údenej slaniny škrupiny
- 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
- 2 kuracie prsia na koži
- 1 ČL hladkej múky
- 50 ml bieleho vína
- 150 ml dvojitého krému
- ½ lyžice dijonskej horčice
- ½ malého zväzku petržlenovej vňate, veľmi jemne nakrájanej (voliteľné)
- ako prílohe ryža alebo zemiaková kaša a dusená zelená zelenina
Náš tip: Používajte kuchynskú váhu. Presnosť zaručí, že recept vyjde vždy rovnako dobre. Recept pokračuje ďalej...
POSTUP
Celý postup na jednoduché kuracie soté krok za krokom.
KROK 1
Na veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte polovicu oleja a masla. Pridajte cibuľu a štipku soli a smažte 10-15 minút alebo do zlatista a skaramelizácie. Pridajte slaninu, zvýšte oheň a varte 5 minút alebo do zlatista. Pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu. Zmes zoškrabte do misky a odložte.
KROK 2
Zohrejte zvyšný olej a maslo v tej istej panvici na stredne vysokej teplote. Kuraciu kožu okorente a opečte kožou nadol 8-10 minút alebo do hlbokej zlatohnedej a chrumkavej. Otočte a smažte 5 minút na druhej strane.
Náš tip: Kuchynský robot pomôže nielen s miešaním, ale napríklad aj krájaním. Je tak neoceniteľným pomocníkom. Recept pokračuje ďalej...
KROK 3
Pridajte zmes cibule a slaniny späť do panvice. Vmiešame múku a varíme 2 minúty. Prilejeme víno, privedieme do varu a pár minút povaríme.
KROK 4
Premiešame cez smotanu a horčicu a na miernom ohni dusíme odkryté 5 minút kuracou kožou nahor. Podľa chuti okoreníme. Ak chcete, posypte petržlenovou vňaťou a podávajte so zemiakovou kašou a zeleninou.
Máte hotovo, gratulujeme! Zvládli ste pripraviť najlepší recept na jednoduché kuracie soté. Prajeme dobrú chuť.